Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Навколосвітня новорічна феєрія»: «Різдво у Данії» спільно з посольством Данії в Україні

           У 2021 році Національна бібліотека України для дітей поглибила співпрацю з Посольством Данії в Україні задля грунтовного розкриття літератури, традицій і культури Данії. Спільним завершальним святом цього року стало «Різдво у Данії» для відвідувачів бібліотеки – учнів п’ятих класів Скандинавської гімназії.

           На захід завітали працівник посольства Данії в Україні пані Оксана та практикант посольства, данець за походженням пан Матеус, який з радістю поділився спогадами про відзначення новорічних свят у дитинстві та традиції данського Різдва, ярмарків і домашнього святкового столу. Потім усі разом потренувалися промовляти класичне привітання данською: glaedelig jul og godt nytar (веселого Різдва і щасливого Нового року).

           Родзинкою заходу стало читання першого оповідання зимової казки Г. Х. Андерсена «Снігова королева» данською (пан Матеус) і переклад українською (пані Оксана Піддубна) мовами. Всім сподобалися розкішні ілюстрації Владислава Єрка в українському виданні та краса старовинного данського видання з Відділу рідкісних та цінних видань.

           Учасники заходу довідалися про традиційні данські ялинкові прикраси (julehjerte, якими прикрашав ялинки сам Г.Х.Андерсен), а на майстер-класі спробували створити традиційну різдвяну зірку «Froebel star». Це було справжнім викликом! Сам Матеус визнав, що йому ще жодного разу не вдалося це зробити. Проте деякі з наших читачів впоралися! Інші пообіцяли доробити вдома, адже нетерпляче чекали на сюрприз від посольства Данії – печиво і шоколадне молоко – традиційні смаколики для данських дітей напередодні Різдва.

           Свято вдалося!


           Національна бібліотека щиро дякує посольству Королівства Данії в Україні та безпосередньо Оксані Піддубній за організацію та втілення яскравого заходу, що зігрів серця кожного сьогоднішнього відвідувача бібліотеки.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей