Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Тихі думки гучного таланту Ірми ВІТОВСЬКОЇ у проєкті «Україна читає дітям»

           22 грудня актова зала Національної бібліотеки України для дітей перетворилася на країну див, адже на гостини завітала відома акторка театру та кіно Ірма Вітовська і разом із кадетами та «Алісою» Керрола заглибилися у Національний проєкт «Україна читає дітям».

           Яких тільки див не траплялося на сцені бібліотеки, так само, як і у житті акторки… Можна сказати, що за дивним збігом обставин Ірма, вона ж Ірина Григорівна за паспортом, стала саме акторкою. Про акторську професію мріяла мама Ірми, але бабуся їй заборонила, зазначивши, що це поганий вибір. І от зірки склалися так, що мама не втілила, те вдалося доньці, яка навіть і не мріяла про акторську долю. Ірму Вітовську ми знаємо не лише за театральними роботами у «Молодому», де вона працює з 1998 року, і знаменитим образом Лесі, втіленим у ситкомі «Леся + Рома», а й за повнометражними картинами «Мої думки тихі», «Брама», «Все буде ОК!», «Королі репу», «Коза Ностра», «Казка старого мельника» та інші…

           Не обійшлося і без акторського тренінгу, адже Ірма не тільки акторка, а і вправний викладач і громадський діяч, а ще телеведуча, продюсерка і заслужена артистка України! Так от, непосидюча Ірма влаштувала на сцені мінітренінг акторської уваги для дітей, а також для ведучого зустрічі. П’ятихвилинка інтерактиву не просто оживила аудиторію, а й залучила всіх до співучасті. Відома гостя наголосила, що акторська стезя це не тільки червоні доріжки, популярність та поява на великих екранах кінотеатрів у відомих стрічках знаменитих режисерів. Це, в першу чергу, копітка щоденна праця над удосконаленням себе як майстра, особистості, тому у випадку вибору професії актора потрібно враховувати те, що диво станеться лише за вашої безпосередньої участі у його творенні.

           Коли справа дійшла до читання, Ірма обрала уривок з улюбленої книги дитинства «Аліса в країні див» Льюїса Керрола про Чеширського кота і всі ще глибше занурилися у кролячу нору, адже акторка читала емоційно, за ролями, як на сцені театру, чим захопила ще більше аудиторію. А наприкінці зустрічі попрощалася та висловила побажання молодим творцям новітньої історії України у образі своєї героїні баби Присі з фільму «Брама» та театральної роботи «Сталкери».

           Нагороди нагородами та головним завжди залишається улюблена справа життя, яка приносить визнання, і це назавжди залишиться приємним бонусом за важку та цікаву працю, працю, яку неможливо не помітити, а навіть якби ніхто і не помітив, то задоволення і радості від того процесу не ставало б менше. Та слава Богу, винагорода знайшла свою улюбленицю, винахідницю нових і нових образів і перевтілень, сучасницю новітнього театру, небайдужу громадянку та неординарну особистість Ірму ВІТОВСЬКУ.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей