Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Таємнича загадка бароко

           22 грудня семикласники завітали до відділу мистецтв на музичну годину «Таємнича загадка бароко», яка присвячена 350-річчю від дня народження італійського композитора Томазо Джовані Альбіноні (1671 – 1751).

           Школярі дізналися про особливості музики епохи бароко. Італійський композитор епохи бароко за життя був відомий як автор численних опер, проте в наш час виконується головним чином його інструментальна музика. Приписуване йому Адажіо соль мінор, насправді пізня «реконструкція». Перша публікація п'єси в 1958 році мала назву «Ремо Джадзотто. Адажіо соль мінор для струнних і органу на основі двох фрагментів теми і цифрованого баса Томазо Альбіноні». Цей твір один із найчастіше виконуваних музичних творів другої половини XX століття, його неодноразово використовували в кіно, а також відомі виконавці: Хосе Каррерас, Деміс Русос, Мірей Матьє, Лара Фабіан, al Divo та інш. А завдяки гітаристу Інгві Мальмстіну твір відіграв значну роль у формуванні сучасного неокласичного металу. Зустріч закінчилася переглядом мультиплікаційного фільму «Адажіо» (2000 р., режисер Гарі Бардін).

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей