Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Навколосвітня новорічна подорож: читання американської класики з дипломатами Посольства США

           Національна бібліотека України для дітей упродовж шістнадцяти років тісно співпрацює з Посольством США в Україні задля популяризації американської літератури з фонду бібліотеки, вдосконалення англійської мови через читання та поширення інформації про культуру Сполучених Штатів Америки.

           Напередодні католицького Різдва до Національної бібліотеки України для дітей завітали дипломати Посольства США в Україні: Синтія Ніколз та Кейт Делані, щоб прочитати різдвяні історії та розповісти про відзначення цього світлого зимового свята у Сполучених Штатах Америки.

           Із Синтією Ніколз зустрілися учні різних шкіл смт Калинівка Київської області, які вже стали постійними читачами бібліотеки. Синтія розповіла про традиції святкування Різдва у Білому домі та прокоментувала презентацію про цьогорічну тему святкування – «Подарунки від серця». Кожен бажаючий, завітавши на сайт Білого дому, може здійснити віртуальну подорож кімнатами будинку, роздивитися 41 прикрашену ялинку та знайти рецепт святкової страви від Джилл Байден і завантажити шаблон для домашнього майстер-класу – голубки миру, що прикрашає ялинку в Овальному кабінеті. Між іншим, існує традиція, що саме перша леді відповідає за тематику та прикрашання Білого дому. Цього року дружині президента допомагало майже 100 волонтерів.

           Синтія Ніколз прочитала казку «The Polar Express» Кріса Ван Олсбурга, яка здобула золоту медаль Кельдекотта ще у далекому 1986 році. Саме ця історія стала натхненням до створення відомого мультфільму. Додатково Синтія майстерно зачитала свій улюблений вірш дитинства про подаруночки і Санта Клауса. Вона визнала, що Різдво – це її улюблене свято року. Учасники заходу поставили їй безліч запитань про святкування Різдва у США і традиційні страви, а на згадку подарували символ українського свята – шопку ручної роботи.

           На зустріч із Кейт Делані завітали учні школи с. Данилівка Київської області. Кейт теж розповіла про власні традиції відзначення Різдва та прочитала книжку «The Boy, the Mole, the Fox and the Horse», яка принесла британському автору Чарлі Маккесі низку нагород. Ця зворушлива історія оповідає про любов і прийняття ближнього, які і є основними мотивами Різдва. Після читання Кейт подарувала цю книжку бібліотеці. Отже, згодом її зможе прочитати кожен охочий!

           Кейт відповіла на велику кількість запитань від учасників заходу і представила цьогорічну тему Різдва у Білому домі, що включає у себе такі поняття, як віра, громада, сім’я, дружба, навчання, природа, вдячність, служіння, мир, єдність і мистецтво.

           Атмосфера свята панувала у бібліотеці!

           Національна бібліотека України для дітей дякує Посольству США в Україні за багаторічну співпрацю, Наталії Ясько та Валентині Пашковій за допомогу в організації заходів, Синтії Ніколз та Кейт Делані за цікаві, наповнені емоціями зустрічі з читачами бібліотеки!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей