Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Дракони, сніговики та Різдво

           Новий рік для читачів бібліотеки розпочався із «Зимових книжкових пригод». Працівники відділу обслуговування дітей середнього і старшого віку вирішили, що це чудова нагода познайомити дітей із книжковими новинками, які надійшли нам у рамках Державної програми поповнення фондів публічних бібліотек.

           Для тих, хто любить літературні загадки і квести, ми запропонували гру «Подорож з ідеальними істотами» за книгою Дари Корній «Пригоди Змія Багатоголового. Діти Сонцівни й молодильні яблука». Щоб отримати зірку до своєї карти, потрібно було на абонементі та в читальному залі відшукати симпатичних драконів (а саме вони й вважали себе у книзі ідеальними істотами), знайти поряд запитання та вибрати правильну відповідь із запропонованих варіантів.

           Крім того, кожного дня протягом зимових канікул у відділі відбувалися інші книжкові події. Перший день «Зимових пригод» ми розпочали зі знайомства з дебютною книжкою молодої тернопільської письменниці Вікторії Мізюк «Муха, дзвоник та Різдво». У цій книжці Різдво – кульмінація усієї історії, хоча дива почалися ще у передріздвяний час. І Муха – зовсім не комаха, а дівчинка Марічка, яку просто так називають бабуся і найближчі друзі. А дзвоник – чарівний подарунок святого Миколая, який Муха знайшла зранку на підвіконні. І саме такий срібний дзвоник розшукували ми з учасниками «Зимових пригод» у нашому чарівному розслідуванні. На другий день ми разом згадували різноманітні зимові розваги та створювали веселих сніговиків із паперових стаканчиків.

           А на Святий вечір ми читали книгу Надійки Гербіш «Велика Різдвяна книжка». Бібліотекарі організували кулінарну розвідку за книгою, під час якої діти більше дізналися про головні різдвяні страви різних народів світу, пройшли квест, завданням якого було знайти сховані у читальному залі інгредієнти головної української різдвяної страви – куті, а потім ще й пограли в інтерактивну гру.

           І які ж новорічно-різдвяні свята без подарунків?! А особливо цінні подарунки, зроблені власноруч. Тож учасники «Зимових пригод» під час майстер-класу «Чарівництво власноруч» створили свою авторську листівку за книгою Надійки Гербіш.

           Останнім етапом книжкових пригод стало майстрування-святкування «Подарунок від Санта Клауса» за книгою Стіра Дугалда «Новорічні чудеса».

           Свята закінчуються, а на читачів чекають нові книги, а з ними і нові пригоди!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей