Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду

Мрії читачів збуваються. На гостини до бібліотеки завітала Надія Коркош із Рівного

           На гостини до бібліотеки завітала Надія Коркош із Рівного, фіналіст дистанційних змагань лідерів читання 2020 та 2021 років. Надійка приїхала до Києва зі своєю мамою Оленою Коркош, щоб отримати нагороду в Міністерстві освіти і науки України за перемогу у конкурсі досліджень страшних подій Годомору 1932-1933 років на прикладі регіональної історії. Дівчинка підготувала справжню дослідницьку роботу — зібрала спогади свідків страшного голоду. Більше про це читайте тут

           Але й візит до Національної бібліотеки України для дітей також був у обов’язкових планах – як реалізація мрії. І бібліотекарі радо відзначають цю тенденцію серед наших віддалених читачів – учасників онлайн-програм читання – відвідання головної дитячої бібліотеки країни, до якої мріяли потрапити. Нічого дивного. Адже наша бібліотека була флагманом із кількості та репертуару дистанційних заходів для читачів, що запровадила бібліотека з початком коронавірусної кризи та введенням локдауну. Ми стартували одразу у квітні 2020 року, а у травні 2020 розробили потужну програму літніх читань «Здоров’О з бібліотекою навіть і вдома!».

           Саме тоді до програми долучилися діти з усієї України, серед яких була і Надійка з Рівного, яка брала активну участь в усіх читацьких завданнях, знімала та монтувала відео, писала відгуки про книжки та вирізнялася серед учасників креативністю і творчим підходом до виконання завдань і представлення власних проєктів. Дівчинка з матусею провели у нашій бібліотеці пів дня, зазирнули у кожен куточок, більшість з яких стали впізнаваними після двох років дистанційно з бібліотекою. Надійка сміється, розповідаючи: «Ніби на кіностудію приїхали. Я всі локації пам’ятаю – ось тут знімався цей кліп, а ось тут відеозавдання «Не вір – перевір!». А головне – бібліотекарі майже усі знайомі і рідні за ці два роки існування онлайн-проєктів!».

           Ось що написала Олена Коркош – мама Надійки – на своїй сторінці у фейсбук: «Сьогодні ми побували в мрії Надійки, в гостях у Національної бібліотеки України для дітей. Нас зустріла надзвичайно тепла та приємна атмосфера, працівники неймовірно привітні та професійні. Ми побачили прекрасно оформлені зали та відділи улюбленої нами бібліотеки, де все ретельно і професійно продумано. Ми потрапили в КАЗКУ з казок. Там працюють сучасні читацькі зали, величезна кількість гуртків за вподобаннями, квесткімната, дискозала, Кімната казок і багато, багато цікавого та різного. Пів дня виявилось замало, щоб побачити всю чарівність та красу, відвідати все. Побачили лише часточку величезної скарбниці найцінніших джерел знань.

           Саме в цьому місці здійснюються всі дитячі мрії! Бажаємо творчих успіхів та якомога більше відвідувачів! Ви неймовірні! Дуже любимо вас!».

           Ми не даремно писали на початку про досягнення Надії, до яких бібліотека та дистанційні програми мають пряме відношення. За словами матусі, саме наша перша дистанційна програма читань дала поштовх та спонукала дівчинку до досліджень, пошуку інформації, узагальнення її. Надія долучилася також до Всеукраїнського літературного конкурсу «Творчі канікули» і її твір у числі кращих увійшов до збірки 2021 року. Ми дуже радіємо великим і маленьким перемогам наших читачів! А ще більше радіємо, усвідомлюючи, що певним чином стали причетні до цих перемог! Чекаємо на гостини!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей