Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Виставка декоративного розпису «Україна весніє, мов казка»

           З нагоди Дня Соборності України в Національній бібліотеці України для дітей з 20 січня експонується виставка художніх робіт «Україна весніє, мов казка» вихованців гуртка «Декоративний розпис» Київського Палацу дітей та юнацтва. Керівником гуртка є надзвичайно натхненна традиціями українського мистецтва майстер декоративного розпису та витинанки, член НСМНМУ, лауреат мистецьких премій Ольга Шинкаренко. Майстриня створила власний авторський стиль розпису, наближений до Київщини та Наддніпрянського регіону.

        Український декоративний розпис є унікальним явищем в історії культури нашого народу. В традиціях наших предків розписом прикрашали внутрішнє оздоблення хати та її найголовніші атрибути українського житла. З часом розпис перетворився на самостійний вид мистецтва – декоративний розпис. Сьогодні це багатогранне художнє явище, якому слід навчатися з дитинства.

           Вихованці гуртка, вивчаючи декоративний розпис, використовують не тільки традиційну тематику рослинно-квіткових мотивів, яка надає картинам казковості, а й беруть до розробки та виконання різноманітні сюжетні теми. На картинах дітей фантазійні звірі, птахи, багато робіт створено за мотивами народних пісень, також представлена тематика народних свят. На виставці демонструється 40 творів. Усі вони виконані фломастером і гуашшю. Малюнки яскраві, барвисті, традиційні для народного мистецтва, адже за їх допомогою вихованці передають свої почуття і настрій.





           Запрошуємо відвідати виставку та відкрити для себе таємниці прадавнього виду народного мистецтва – декоративного розпису. Виставка, триватиме до 28 лютого.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей