Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Майстер дитячої пісні Аркадій Філіпенко

           У відділі мистецтв для молодших школярів пройшла музична бесіда-цікавинка «Майстер дитячої пісні», присвячена 110-річчю від дня народження українського композитора Аркадія Філіпенка.

           Аркадій Дмитрович Філіпенко (1912 – 1983) народився в Пущі-Водиці (сьогодні частина Києва). Змалку захоплювався грою на сопілці діда-пастуха. Отримав освіту судно-будівничого на факультеті річкового транспорту, опісля вступив до музично-драматичного інституту ім. М. Лисенка (сучасна Консерваторія) і став талановитим студентом, навчався у відомих українських композиторів Л. Ревуцького, Б. Лятошинського, В. Косенка. Його музику відрізняє особливий мелодизм та національний колорит. Значну частину творчого доробку композитора складають численні пісні для дітей, музика до кінофільмів та театральних вистав.

           З великим захопленням, підспівуючи, діти слухали дитячі пісні «Веселий музикант», «Ой, заграйте дударики», «Кришталева зимонька», «Веснянка», «На місточку», переглядали уривки з відомого кінофільму «Вечори на хуторі біля Диканьки» (1961). Яскраві враження відобразилися у малюнках, які створили маленькі читачі у затишній читальній залі відділу мистецтв.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей