Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

НАЦІЯ, ЯКА ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!

          Всеукраїнський тиждень дитячого читання мав бути у 2022 році зовсім іншим – урочистим, веселим, гомінким, драйвовим… Та наші плани і мрії зруйнував агресор, який віроломно напав на нашу землю. Харківська обласна бібліотека для дітей, на базі якої мало офіційно й урочисто стартувати найбільше книжкове свято року, з перших днів повномасштабного вторгнення опинилася в епіцентрі бойових дій.

          Українці зі зброєю в руках мужньо і героїчно зараз творять сучасну історію – історію свободи, історію нової демократії. І в українську книгу нашої Перемоги ми впишемо про все і всіх: про страждання і дитячі сльози, мужність народу і героїзм Збройних Сил України. Привид Києва, Чорнобаївка, міста-герої тощо посядуть свої почесні місця на її сторінках…

          Оголошуючи старт Всеукраїнського тижня дитячого читання – 2022 під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!», ми не очікували такої міцної підтримки бібліотек із усіх куточків нашої країни (навіть у найгарячіших точках – Чернігів, Миколаїв, Харків, Суми…), такої кількості відгуків і книжкових рекомендацій від читачів, відеочитань від письменників, крутих івентів у фізичних та віртуальних бібліотечних просторах. Долучилися юнацькі і шкільні, сільські, селищні і міські бібліотеки… Наша вдячність усім поціновувачам та творцям дитячої книги, промоутерам читання не має меж! Тиждень читання – 2022 став загальнонаціональним книжковим рухом єднання, він довів усьому світові беззаперечність постулату – «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ – НЕПЕРЕМОЖНА!».

          У Міжнародний день дитячої книги і в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена у нашій бібліотеці на тріумфальному святі закриття Всеукраїнського тижня дитячого читання планувалося вручення заслуженої нагороди першому лауреату Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка Валентині Попелюшці (Валентина Жук) із пригодницькою повістю "Украдені" (Час Майстрів, 2020). Це обов’язково відбудеться, але трохи згодом. Після нашої Перемоги. Ми радо зустрінемося, відсвяткуємо, нагородимо… Ми переможемо! Бо з нами Бог, і ми з України!

          А сьогодні оголошуємо відкритим прийом конкурсних робіт на здобуття Всеукраїнської літературної премії імені Всеволода Нестайка – 2022 і запрошуємо до участі у конкурсі. Премію засновано Національною секцією Міжнародної Ради дитячої та юнацької книги (UA IBBY), Національною бібліотекою України для дітей, ГО «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» та родиною Всеволода Нестайка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України для відзначення сучасних українських дитячих письменників. До розгляду приймаються видання 2021-2022 років. Детальні умови читайте у Положенні.

          Бажаємо натхнення та успіхів!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей