Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

«Читайте для України!» Майкл Семпсон.
Презентація нових книжок «живого класика» американської літератури

              Національна бібліотека України для дітей продовжує впроваджувати онлайн-проєкти, що залучають безпосередніх читачів бібліотеки та дітей з усієї України до читання.

           На запрошення бібліотеки приєднатися до онлайн-читань американський письменник, «живий класик» дитячої літератури Майкл Семпсон записав відеозвернення читачам бібліотеки із закликом «Читай для України!». У цьому зверненні він акцентує, що у найважчі часи варто читати, адже з книжкою можна поринути у кращий мирний світ.

           Майкл Семпсон записав відео спеціально для українських читачів, зокрема і користувачів Національної бібліотеки України для дітей. У відео він зробив наступне:

           00:00 - 02:45 розповів про себе і професію письменника;

           02:24 - 04:50 прочитав власну нову книжку «Armadillo Antics»;

           04:51 - 08:18 анонсував вихід нових книжок, зокрема тієї, на яку його надихнули українці і наш державний гімн;

           08:19 – 09:27 розповів історію зі свого дитинства і пояснив, чому читання – це важливо.

           Як чудово, коли класик американської літератури пише книжку про Україну! Наш супротив і сміливість українців надихає ілюстраторів до створення малюнків, а письменників – до написання власних книжок.

           Майкл Семпсон обіцяє одного дня презентувати цю книжку у нашій бібліотеці. Та існує річ, у якій він вже впевнений: цього Різдва вона стане чудовим подарунком для української діаспори, американських дітей та усіх, хто цікавиться Україною.

           Нагадуємо, що Майкл Семпсон вперше відвідав Національну бібліотеку України для дітей на свято Ґеловіну у 2021 році як стипендіат програми імені Фулбрайта в Україні. Тоді він прочитав свою тематичну історію «Trick or Treat». Згадати про цю подію можна за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей