Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Пропустить Навигационные Ссылки.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

Поведінка безпечна завжди доречна

              В Україні з 23 до 29 травня проходить Тиждень безпеки дорожнього руху, який цього року присвячено безпеці на дорогах в умовах воєнного стану.

           Ми впевнені, що усі діти дуже люблять бігати, стрибати, ганяти на велосипеді, кататися на роликах. Але чи усі вони знають Правила безпеки дорожнього руху? В наш час бурхливого розвитку сучасних видів транспорту кількість автомобілів на дорогах різко зростає, а їх швидкість постійно збільшується. Досить часто аварії виникають із вини пішоходів, які ігнорують правилами і йдуть по дорозі, як заманеться, або перебігають дорогу безпосередньо перед транспортом чи в неналежному місці. Гинуть або залишаються інвалідами не лише винуватці аварії, а й зовсім невинні люди. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я та інших міжнародних організацій, щороку в світі від дорожньо-транспортних пригод гинуть понад 1 млн 300 тис. осіб; близько 50 млн отримують травми. За рівнем смертності від ДТП Україна посідає п’яте місце в Європі.

           На відміну від дорослих, малюки недостатньо уважні та сконцентровані, аби завжди бути обачними під час прогулянок. Без нагляду і належного знання Правил дорожнього руху діти можуть наражатися на небезпеку. Поки вони маленькі, розповідайте їм правила безпечної поведінки на дорозі й самі демонструйте правильний приклад, тоді ви будете спокійні, відпускаючи малюка самого в школу або на прогулянку. А для кращого сприйняття дітьми цих правил, у фондах бібліотеки є спеціальна література, яка допоможе доступно ознайомити та засвоїти їх.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 08.12.2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей