Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

4 червня – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії

              З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

              За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні з початку бойових дій, 14 квітня 2014 року, до кінця 2021 року загинуло 152 дитини і 146 дітей дістали поранення. Після початку повномасштабного вторгнення росії кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не можливо через активні бойові дії.

           У День пам'яті дітей, загиблих унаслідок збройної агресії росії, Національна бібліотека України для дітей ініціювала проведення години пам’яті маленьких українців. Під час цієї скорботної акції ми поіменно згадали дітей, чиє дитинство обірвала безжальна рука московського загарбника.

           Дякуємо Офісу Генерального прокурора, що на наш запит надали інформацію про загиблих.

           Дякуємо всім друзям і партнерам Національної бібліотеки України для дітей, лідерам думок, відомим людям, які підтримали нашу ініціативу і долучилися до вшанування пам’яті у цю сумну дату.

           #годинапам_яті #деньпам_ятізагиблихдітей
           #голосидітей #війнавукраїні

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей