Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві

А вода – це справжнє диво!

              Щороку 8 червня у світі відзначається важливе екологічне свято – Всесвітній день океанів. Ця дата була затверджена у 1992 році на Всесвітньому саміті ООН із довкілля і розвитку в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Його мета – нагадати людям про проблеми та збереження біорізноманіття мешканців морських глибин і стабільну екологічну ситуацію в океанах. А девізом Дня океанів став вираз «Наші океани – наша відповідальність», адже всі ми розуміємо, що саме з вини людини виникають проблеми у Світовому океані.

              Океани займають три чверті поверхні Землі, містять 97% водних запасів і займають за об’ємом 71% всієї площі планети. На Землі умовно виділяють 4 океани: Тихий, Атлантичний, Індійський, Північний Льодовитий, але деякі дослідники виділяють і п’ятий – Південний океан, що омиває береги Антарктиди.

              Вони є легенями планети, адже забезпечують більшу частину кисню, необхідного для нашого дихання. У японців 8 червня називають «Днем подяки океану», адже він ще й є джерелом їжі для понад 3,5 мільярда людей. Тому наша спільна турбота про океан стане перешкодою до вимирання багатьох видів рослин і тварин, дозволить майбутнім поколінням насолоджуватися його красою. Давайте разом із нами пірнемо якнайглибше, щоб побачити цілком інший світ та познайомитися з підводним життям! Допоможуть вам у цьому книги, які можна взяти у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку.

              А ще пропонуємо вам переглянути відеоролик про проблеми Світового океану, створений бібліотекарями відділу. Перейдіть за посиланням

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей