Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Все на світі вміє тато

Будь упевненим, мій тату,
Що тебе я буду вартий.
Все робитиму, як ти,
Треба тільки підрости!
Сергій Гордієнко

       Щорічно в третю неділю червня відзначається день, присвячений всім татам світу – День батька. У цей день згадують про важливість батьківського виховання для дитини, адже тато грає дуже важливу роль у житті малюка і вчить його багатьом речам, яким не може навчити мама. У цей день варто привітати всіх чоловіків, які є батьками, а також подякувати своїм татам.

       Уперше його відсвяткували в США 19 червня 1910 року. Відзначати День батька запропонувала Сонора Додд, яка разом із 5 братами і сестрами виховувалася батьком-одинаком. Тато дівчини Вільям був для неї прикладом мужньої людини і відповідального батька. Вона звернулася до мерії з ініціативою проведення батьківського дня, щоб висловити подяку татові. У 1966 році президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня національним святом – Днем батька. До традиції святкування поступово приєднувалися різні країни світу. В Україні це свято відзначається з 2019 року.

       Цього року воно особливо щемливе для України, адже безліч наших батьків (як і матерів) захищають своїх дітей і нашу країну від російської навали зі зброєю в руках, щохвилини ризикуючи власним життям. Через війну і вимушену еміграцію багато родин досі залишаються розділеними. На жаль, деякі діти вже ніколи не зможуть побачити своїх батьків живими…

       Багато сучасних письменників створили книги про батька. Ці твори мають на меті зближувати дитину з татом, будувати між ними довірливі стосунки, вчать виховувати дітей. Саме такі книжки складають сьогодні нашу добірку, а ознайомитися з ними можна у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку.

       Приємного читання!



 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей