Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
20 червня – Всесвітній день біженців

       Кожного року 20 червня, за резолюцією Генеральної Асамблеї ООН (2001), відзначається Всесвітній день біженців. У цей день ми традиційно акцентуємо увагу світової спільноти на необхідності прояву почуттів гуманізму, толерантності та людяності, дотриманні прав кожної людини, яка через небезпеку для життя вимушено залишила свою домівку.

       Історія надання іноземними державами притулку тим, хто рятується від переслідувань і конфліктів, обчислюється тисячоліттями. Сьогодні світ є свідком наймасштабнішого переміщення населення в історії. Безумовно, в світі, де 20 людей щохвилини стають вимушеними переселенцями в результаті конфліктів, стихійних лих чи бойових дій, дуже важливою є діяльність Агентства ООН у справах біженців.

       На жаль, в наші дні ситуація у світі дуже неспокійна: війни в Афганістані, Іраку, Сирії, Сомалі, Палестині, а цьогоріч до списку країн, в яких тривають бойові дії, приєдналась і наша рідна країна. Майже сім мільйонів українців, серед яких 1,5 мільйона дітей, були змушені залишити свої домівки і виїхати з України, рятуючи своє життя та життя своїх дітей. Вони стали біженцями. Деякі з них навіть не мають куди повернутись, адже їхні будинки повністю зруйновані.

       З якими труднощами стикаються сьогодні біженці? Їм ніде жити, ніде працювати, загублені документи, відсутні гроші.

       Тому, цього дня ми висловлюємо подяку та шану всім, хто щодня, за професійними обов'язками та за покликанням серця допомагають людям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, всім, хто проявляє небайдужість та милосердя.

       За останні роки письменники змогли розкрити нам біль та волю до життя людей, які вимушені були покинути свої домівки. Завдяки книгам ми можемо більше дізнатися про життя біженців та про ті неприємні моменти, які вони б хотіли забути. Хай у майбутньому жодна дитина чи дорослий не полишає свій рідний дім, свою рідну країну.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей