Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Слухайте мову матері-землі…

       Цікаво, про що гомонять між собою дерева, шепочуться квіти, щебечуть пташки, гудуть джмелі? А від кого тікає зайчик у білій шубці і де зимував неслухняний братик-ведмедик? Про це та ще про багато інших цікавих та повчальних пригод мешканців лісу писала Оксана Іваненко – відома українська письменниця, лауреат Державної премії імені Т.Г. Шевченка та літературної премії імені Лесі Українки.

       Цьогоріч її казці «Джмелик», що входить до циклу «Лісові казки», виповнилось 85 років! Уперше ця казка була видана у 1937 році видавництвом «Дитвидав». У ній йдеться про те, як маленький джмелик, який щойно народився, починає пізнавати світ. Він знаходить друзів – лілових дзвіночків, які гостинно запрошують його скуштувати їхній нектар, знайомиться із мушкою, яка вирішила показати йому інший світ, в якому є багато небезпек. Та, на жаль, будучи необачною, мушка загинула. А завдяки мудрому жуку джмелик зрозумів, що добре там, де твої справжні друзі і де тебе дійсно чекають. Завдяки цій повчальній казці ми дізнаємось про спосіб життя, звички та користь, яку приносять природі джмелі.

       У своїй творчості Оксана Іваненко використовувала досвід як народних, так і авторських казок таких майстрів слова, як Іван Франко, Шарль Перро, брати Грімм, Г.К. Андерсен. За допомогою казки вона прищеплювала своїм маленьким читачам любов до природи, прагнення вберегти її від згубного втручання людини.

       Казки письменниці легко доходять до розуму й серця юного читача і якнайкраще виконують важливе завдання – виховне. Та найголовніше – їх читають і вони не втратили своєї актуальності!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей