Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Воїни зеленого фронту

       24 червня мав відзначати своє 90 річчя Девід Фрейзер Мактаггар – засновник, керівник і головний натхненник екологічної організації Greenpeace.

       Народився Девід у Ванкувері у 1932 році. У молоді роки займався спортом, був триразовим чемпіоном Канади з бадмінтону. У 1967 році за власні кошти починає будівництво гірськолижного курорту у Каліфорнії. На жаль, внаслідок вибуху все згоріло. Але це не зламало Девіда і цього ж року він купив вітрильний човен «Vega» та вирушив у морську подорож Тихим океаном. Під час подорожі випадково побачив оголошення про набір добровольців у маленьку екологічну організацію «Don’t make wave» («Не робіть хвилі»).

       Незабаром у нього виникла ідея про створення екологічної організації «Greenpeace». Основна її мета – вирішення глобальних екологічних проблем, у тому числі привернувши до них увагу влади та громадськості.

       Найбільш знакові проєкти Грінпіс, що змінили життя людства:

       - активісти Грінпісу стали першими, хто почав чинити опір китобоям;

       - запобігання затопленню нафтової платформи Brent Spar в Північному морі, на якій знаходилось 550 тон нафти;

       - боротьба проти електронних звалищ;

       - активісти Грінпісу неодноразово закликали вчених відмовитися від генно-модифікованих продуктів;

       - виступи проти ядерних випробувань.

       Зараз «Greenpeace» має понад 2,9 млн прихильників в усьому світі. Штаб-квартира організації знаходиться в Амстердамі та існує виключно за рахунок пожертвувань прихильників, принципово не приймаючи фінансову допомогу від державних структур та політичних партій.

       Свою діяльність в Україні «Greenpeace» розпочала у 1990 році з медичного проєкту «Діти Чорнобиля», у рамках якого надавалася допомога іноземними фахівцями для діагностики та лікування дітей, постраждалих у результаті аварії на ЧАЕС.

       З 1993 року Greenpeace-Україна працювала як самостійна громадська екологічна організація, національне відділення міжнародної організації Greenpeace Інтернешнл, проте не прижилася в Україні через фінансові проблеми.

       Діяльність Greenpeace – важлива і необхідна, адже вони змушують замислитися про майбутнє нашої планети.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей