Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Загадка старого клоуна

       Всеволод Зіновійович Нестайко – письменник, класик сучасної української дитячої літератури, яку із задоволенням читають малята та їхні батьки. Для його творів характерна людяність, доброта і світлий погляд на оточуючий світ, а також надзвичайне почуття гумору.

       Цого року ми святкуємо 40-річний ювілей від дня, коли світ уперше побачив пригодницький роман Всеволода Нестайка «Загадка старого клоуна». Він був виданий у 1982 році. Автор розповідає про київське шкільне життя вчорашнього сільського хлопчика Стьопи Наливайка, про його друзів із 6-Б та про його фантастичні мандри в минуле і майбутнє за допомогою старшого друга Чака, старого клоуна і чаклуна. Завдяки Стьопі та невгамовному духові козацьких пращурів, що живуть в його душі, читач має змогу побачити Київ і киян у різні історичні епохи, починаючи від часів Ярослава Мудрого і закінчуючи ХХ століттям.

       «У житті кожної людини мусить бути своя таємниця, своя загадка, щось інше іще не розкрите. Без цього не цікаво крокувати по життю». Фінал роману неочікуваний. Зазирнувши в майбутнє, Стьопа дізнається, що став токарем, а зовсім не клоуном, і всі інші теж — «звичайні» хороші люди. Та мрія Чака справдилася, бо в цирку йде вистава за Стьопиним сценарієм, в якому ожили персонажі їхньої дивовижної подорожі.

       Такий багатий і цікавий світ дитячої книги чекає на вас, любі читачі, у нашій бібліотеці. Запрошуємо вас поринути у світ пригод, подорожей, детективів і фантастичних мандрів разом.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей