Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Мандри хлопчика з далекої планети

«Для мене літати й писати – одне й теж.
Головне – діяти, головне – знайти себе.
Авіатор і письменник зливаються:
обоє в рівній мірі пізнають світ»
          Антуан де Сент-Екзюпері

       Мабуть, не один раз, ви, маленькі читачі, замислювалися над тим, що розглядає астроном у свій телескоп? Високо-високо в небі у дивовижних палацах із хмар мешкають маленькі зірочки й мерехтять там своїм сяйвом. Антуан де Сент-Екзюпері – видатний французький письменник, класик світової літератури понад усе в житті любив небо. Воно давало йому стимул до життя та прагнення до нових польотів. Тому він намагався донести свої почуття та переживання до людей, описуючи свої пригоди в творах. Сент-Екс, як його називали друзі, знав небо, як свої п’ять пальців.

       Нині виповнюється 80 років, як була написана чудова книга – філософська казка, «Маленький принц», яка посідає особливе місце в творчості письменника-льотчика. Цікава книжка, що написана незадовго до загибелі Екзюпері, зовсім не схожа на інші книжки-казки. Образ маленького принца письменник довго виношував у своїх спогадах про щасливе дитинство, у мріях про новий світ людських взаємин, у глибинах своєї душі та серця. Ця дивовижна історія з’явилася у 1942 році, відтоді перекладена понад 180 мовами. У цій книжці письменник піднімає такі важливі «недитячі» теми, як життя і смерть, любов і відповідальність, дружба і вірність.

       За своє життя Екзюпері створив багато літературних шедеврів, які по праву визнані надбанням світової культурної спадщини.

       Якщо ви хочете познайомитися з цікавими пригодами маленького принца, то обов’язково завітайте до нашої бібліотеки, де на вас чекають різні видання цієї фантастичної книги.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей