Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Казки для дитячої душі

       Казка – це цілий світ для маленьких читачів. Вона завжди була чарівним провідником мудрості та добра, допомагала кожній дитині вірити у дива і ставати справжніми героями у світі фантазій.

       А чи знаєте ви, хто написав першу дитячу книжку? Це був всесвітньовідомий французький письменник Шарль Перро. Так, так, саме він! Ви тільки собі уявіть, що до нього ніхто раніше не писав для дітей.

       Народився письменник у Парижі в 1628 році, був молодшим сином у великій сім’ї. Спочатку він писав вірші, оди, поеми, але про це мало хто вже пам’ятає. Видатний казкар і уявити собі не міг, що прославиться саме завдяки казкам.

       325 років тому (1697 р.) на світ з’явилася збірка «Казки матінки моєї Гуски» Шарля Перро. До неї увійшли сім творів, які зараз знає кожна людина віком від трьох років. «Казки матінки моєї Гуски» дуже швидко здобули популярність. Найулюбленішими для дітей стали: «Червона Шапочка», «Хлопчик-Мізинчик», «Попелюшка» і «Кіт у чоботях».

       Чи міг подумати Шарль Перро, що його ім’я прославлять не трактати та поеми, а книжечка казок, яку з великим задоволенням читатимуть на ніч своїм дітям дорослі. Казкар навіть не міг уявити, що рік у рік його збірка буде перевидаватися і радувати не лише паризьких городян. Із часом казки Шарля Перро почали перекладати багатьма мовами світу, щоб приносити радість дітям із різних куточках землі. Казки письменника вчать бути добрими, остерігатися зла та, як і колись, торкаються кожного дитячого серденька.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей