Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Григорій Сковорода: український Сократ для сучасного покоління

       Новий випуск проєкту «Твори і Творці» присвячений Григорію Сковороді, 300-річчя від дня народження якого ми відзначаємо цьогоріч. У створенні відео взяли участь наші читачі, учасники медіаклубу «Вподобайка Продакшн», яких війна розкидала по світу та які об’єдналися, щоб нагадати кожному з нас про унікального українця, зануритися в його світ, згадати його мудрі цитати, які актуальні й по сьогодні.

       Шануємо і пам’ятаємо видатного українця, не зважаючи на те, що ворожий снаряд знищив Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди у Сковородинівці (Харківська обл.). Адже колись Григорій Сковорода зовсім не переймався тим, щоб його тексти виходили друком на папері. Його зовсім не турбувало, чи залишиться від нього матеріальний спадок, бо найбільше цінував він свободу. І саме про це його відома цитата: «Світ ловив мене, але не впіймав».

       Перегляньте це відео та перечитайте тексти Григорія Сковороди, які надихають і підтримують у важкі часи, дарують сили та стійкість.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей