Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Смерічка

       Кожен із нас хоч раз у житті читав вірші. Когось вони надихали, заворожували, інших – розважали та неабияк звеселяли. Вони всі мають різні функції, наділені особливим змістом та ефектом дії на читачів.

       Є безліч поетів, і кожен із них реалізує у своїх творах власну місію. Та сьогодні хочеться згадати саме того митця, хто занурює з головою в царство неймовірних переживань та почуттів, чия поезія зачаровує своїми дивовижно- незабутніми рядками, дає поштовх до роздумів та переосмислення всього, що відбувається навколо. Іноді здається, ніби читаєш такі прості та звичайні речення, але кожна строфа несе в собі важливий особливий сенс. Саме до таких митців слова варто віднести неповторного поета Дмитра Павличка.

       Цьогоріч ми відзначаємо 40-річчя збірки дитячих творів Дмитра Павличка «Смерічка», у якій зібрані вірші про чарівний світ навколо нас та любов до рідної землі. Незважаючи на те, що книга вийшла ще 1982 року, до сьогодні вона залишається актуальною, наповненою добрими та глибокими почуттями та переживаннями. Усвідомлення зв’язку людини із природою, любові до навколишнього світу, своєї прищеплюється ще змалку. Про це і твори Павличка, вміщені у збірку «Смерічка», створену саме для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Природа, сонце, земля набувають особливого сенсу у творах поета. А рослинний світ виступає символом життя – великого, всеохопного. Наприклад, смерічка, яка росте разом із хлопчиком з самого малечку і протягом усього життєвого шляху.

       Поезія Дмитра Павличка – це дивовижа, яка зачаровує. Читайте вірші, надихайтеся ними та пам’ятайте, що є твори, написані багато років тому, проте до сьогодні вони не втратили своєї актуальності. Навпаки, перечитуючи їх, можна відкрити для себе нові відчуття та насолодитися нестандартним баченням речей, які, на перший погляд, здаються давно розкритими для читача.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей