Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День Української державності

       28 липня в Україні вперше відзначається День Української Державності. Це державне свято було встановлено Указом Президента України та підписано під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України 24 серпня 2021 року.

       Нашій Українській державності вже понад тисяча років. Це засвідчується першими згадками про заснування міста Києва, про історичні події, пов’язані з діяльністю видатного державотворця князя київського Володимира, який прийняттям у 988 році християнства підтвердив європейський цивілізаційний вибір Київської Русі.

       Зародження ранньої української державності почалося ще з VІ століття. Подальший розвиток Руської землі привів до утворення могутньої ранньосередньовічної Київської держави, основу якої становили етнічні українські землі. Під владою Києва об’єдналися два слов’янських політичних центри – Київський і Новгородський. З ІХ ст. по 30-ті роки ХІІІ ст. Україна-Русь була однією з найбільших і наймогутніших держав Європи, одним із центрів не тільки східнослов’янської, а й усієї європейської культури.

       Спадкоємцями Київської Русі стали Галицько-Волинська Русь, Козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Карпатська Україна та сучасна Україна.

       За сотні років, відбиваючи ворожі напади і потерпаючи від війн, нам вдалося зберегти свою ідентичність, об’єднатись у велику і неподільну Україну. Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. Історія України – це шлях до незалежності, шлях, на якому кожна подія – це крок до мрії.

       Сьогодні нам знову доводиться боротися за волю та незалежність нашої держави. Але українці, які об’єдналися заради перемоги в цій жорстокій сучасній війні, відстоюючи свої кордони, історію, мову, культуру, свободу та незалежність, проявляють небачені мужність і рішучість. Слава Україні! Слава героям!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей