Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Ліхтар, який регулює рух


       5 серпня — Міжнародний день світлофора. Ця подія для багатьох є непомітною, проте вона надзвичайно важлива. Ми настільки звикли до цього пристрою у нашому повсякденному житті, що навіть не замислюємося над тим, яку важливу роль він виконує. Адже світлофор не тільки регулює та впорядковує дорожній рух, але й рятує мільйони життів..

       Дата вибрана не випадково, адже 5 серпня 1914 року компанія American Traffic Signal Company встановила першу в світі систему світлофорів. У цей день в американському місті Клівленді з’явився попередник сучасних світлофорів. Він мав червоний і зелений ліхтарі, а при перемиканні світла видавав звуковий сигнал, гучний звук якого був попередженням про зміну кольору. Також він допомагав поліції і пожежникам у разі виникнення надзвичайної ситуації контролювати сигнали. Першими світлофорами управляли спеціальні інспектори, які розташовувалися в найближчій будці. Триколірні світлофори, схожі на сучасні, вперше побачили жителі Детройта і Нью-Йорка у 1920 році. Згодом ці пристрої стали популярні в різних містах Америки і Європи.

       В Україні це свято започатковано, щоб нагадати всім учасникам дорожнього руху, і в першу чергу — дітям, про необхідність суворо дотримуватися вимог правил дорожнього руху, адже ціною найменшої помилки на проїжджій частині може стати життя людини. А цікава підбірка книжок із наших бібліотечних фондів допоможе дорослим та дітям у цікавій доступній ігровій формі вивчити правила дорожнього руху та швидко запам’ятати кольори світлофору та що вони означають.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей