Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
«Бузиновий цар»

Задощило. Захлюпало. Серпень випустив серп.
Цвіркуни й перепілочки припинили концерт…

Ліна Костенко

       Мабуть, немає такої людини в Україні, яка б не знала чи не цитувала вірші відомої на весь світ письменниці Ліни Костенко, лауреатки Шевченківської премії, Премії фундації Леонтовичів, а нещодавно вона ще й відзначена найвищою відзнакою пошани Франції – Орденом Почесного легіону. Ліну Костенко вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців. Її вислови надихають на зміни і змушують замислитися над вічними темами.

       Письменниця багато років дарує свою творчість молоді та дорослому поколінню, основою якої є людина, її творчі здібності, бажання бути вільними. 35 років тому Ліна Костенко видала чудову (на жаль, єдину) збірку для дітей «Бузиновий цар», твори якої вивчають у початковій школі. Ця збірка унікальна, адже не була перевидана жодного разу. Поетичні образи у віршах для дітей у цій книзі особливі: вони пробуджують почуття прекрасного, закликають долати труднощі, долучають дітей до художнього сприйняття світу, а вірші про природу навчають фантазувати, спостерігати й відкривати таємниці прекрасного.

       Якщо ви ще не познайомилися із творчістю Ліни Костенко для дітей, то обов’язково почитайте збірку «Бузиновий цар»!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей