Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
#Читацька_мобілізація-2022. Підсумки програми літніх читань

       Завершилася онлайн-програма літніх читань #Читацька_мобілізація-2022. До участі у читацьких змаганнях добровільно мобілізувалася 61 дитина віком від 7 до 14 років, але до фіналу програми дісталися лише 14 найвитриваліших читачів. Претендувати на звання «Лідер читання-2022» змогли лише семеро з них, які набрали найбільшу кількість балів за участь у різноманітних книжкових пригодах, творчих інтерактивних змаганнях, майстерках та інших випробуваннях, що їх упродовж трьох місяців літа пропонувала бібліотека усім українським читачам.

       Найголовнішим та обов’язковим напрямом літньої програми читань для здобувачів титулу «Лідер читання» є книжкові відгуки-рекомендації. Цьогоріч цей напрям мав назву «Книжковий вантаж», і читачі щотижня «відвантажували» свої поради щодо кола читання, ділилися враженнями від нових книжок, перечитували класику. За літо рубрика #книжковийвантаж отримала 186 читацьких відгуків-рекомендацій із авторськими художніми світлинами.

       Другою за популярністю серед читачів та кількістю випусків була рубрика «Книжкові пригоди» (#книжковіпригоди), яка пропонувала дітям виконання певних завдань, загадок, вікторин із різних тем, видів, жанрів – від простих ребусів до складних дослідницько-пошукових завдань проєкту «ПІН-код читача». Сподобалися читачам історико-літературна книгопортація «У кріслі крізь час», де запитання задавали гості з минулого – українські вчені, винахідники, письменники, митці, політичні діячі, історичні особи (#книгопортація) та таємничо-загадкова рубрика «Персона Incognito» (#персонаIncognito). Активно надсилали свої розвідки до проєкту «Історії з бабусиної скрині» (#історії_з_бабусиної_скрині). Учасники літніх читань із задоволенням виконували завдання тематичного WEB-квесту до 55-річчя бібліотеки, вигадували свої історії у проєкті віммель-сторітеллінгу та ін. Всього таких дистанційних інтерактивів за літо було понад 60.


       Третьою за популярністю серед читачів стала пісенна рубрика – 28 дописів у рубриці «Найрідніша пісня». Деякі з наших читачів наспівували свої улюблені пісні у відео, хтось просто розповідав про улюблену пісню та додавав до допису текст. Щоправда до участі в ній долучилися не всі учасники читань із зрозумілих причин: не кожна ж родина співоча. Усі публікації можна знайти за тегом #найріднішапісня.

       Ми вдячні учасникам програми за те, що активно долучалися й до патріотичних проєктів, зйомок відео, навіть тоді, коли це й не впливало на рейтинг у книжкових змаганнях:

  • ПІН-код українця до Дня Конституції України
  • Ми дякуємо, любимо, чекаємо! Мотиваційний відеоролик
  • Жовто-синє знамено – чисте небо й поле! Відеозамальовка до Дня Державного прапора України.

           Для визначення переможця фіналісти книжкових змагань взяли участь у конкурсі мотиваційних промов «Ти українець – читай!». Спічрайтинг від читачів оцінювало бібліотечне журі, а також додаткові бали нараховувалися за рейтинг відео на ютюб-каналі НБУ для дітей (за кількість переглядів).

    Учасник

    Середній бал за оцінкою бібліотечного журі

    Бали за кількість переглядів

    Загальна сума

    Дарина Католик

    7,7

    4

    11,7

    Роман Католик

    7,8

    3

    10,8

    Яна Борисенко

    8,5

    4

    12,5

    Олена Пилип

    7,3

    2

    9,3

    Софія Семяшко

    5,8

    2

    7,8

    Анна Олійник

    5,3

    3

    8,3

    Надія Коркош

    8,3

    5

    13,3

           Тож сьогодні можемо оголосити підсумки онлайн-програми літніх читань «Читацька мобілізація» та назвати ім’я переможця – «Лідера читання-2022».

           Це – Католик Дарина (12 років) із села Зимне Волинської області.

           Дарина вже другий рік поспіль бере участь у наших читацьких онлайн-змаганнях, читає дуже багато, є активною учасницею різноманітних загальноукраїнських та регіональних творчих конкурсів та проєктів, у яких традиційно досягає висот. Вітаємо Дарину із заслуженою перемогою у читацькому конкурсі!

           Дипломи учасників Всеукраїнського конкурсу «Лідер читання-2022» також отримають кращі читачі онлайн-програми літніх читань «Читацька мобілізація», які гідно змагалися і набрали понад 50 балів на особистих рахунках учасників.

    Учасники

    Загальний рейтинг

    Католик Дарина (12 р.), с. Зимне Волинської обл.

    166,6

    Католик Роман (10 р.), с. Зимне Волинської обл.

    142,8

    Борисенко Яна (10 р.), м. Глухів Сумської обл.

    129,5

    Коркош Надія (13 р.), м. Рівне

    115,3

    Пилип Олена (14 р.) м. Тячів Закарпатської обл.

    105,8

    Олійник Анна (13 р.) м. Новий Розділ Львівської обл.

    91,8

    Семяшко Софія (10 р.) м. Луцьк

    79,3

           Географія програми літніх читань щороку розширюється, і нам приємно, що до традиційно активних читачів із Києва, Рівного, Луцька, Глухова, с. Зимного на Волині, м. Нового Роздолу зі Львівщини під час програми #Читацькамобілізація – 2022 долучилися читачі із м. Сум, м. Тячева (Закарпаття), м. Кремінної (Луганська обл.), м. Шостки (Сумська обл.), с. Катюжинців (Вінницька обл.).

           Програма літніх читань #Читацькамобілізація реалізувалася на сторінках бібліотеки у соціальних медіа – фейсбук, частково – інстаграм і ютюб.

  •  

    Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

     
    Останнє оновлення: 12/4/2024
    © 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей