Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
1 вересня відкриваємо новий бібліотечний сезон

       Традиційно у День знань Національна бібліотека України для дітей відкриває бібліотечний сезон та презентує читачам нові та оновлені програми, проєкти, події. 1 вересня 2022 року, на жаль, із зрозумілих причин не відзначатиметься святковими подіями у фізичному просторі бібліотеки.

       Але бібліотекарі творчо підійшли до нового сезону 2022–2023 та підготували безліч цікавих пропозицій, які будуть презентовані читачам 1 вересня на онлайн-платформах бібліотеки у фейсбуці, інстаграм і ютюб.

       Чого ж очікувати дітям і батькам у новому році, до яких інтерактивних онлайн-програм та подій наживо можна буде долучитися восени цього року?

       • КНИГОлови. Книжково-рибальський акваріум відкриється на абонементі відділу для молодших читачів. Читачі зможуть «впіймати на гачок» книжку, прочитати цікаву інформацію. Тож, якщо ви книг ще не вловили — то в нас ви зробите це вміло!

       • Було-стало. Топонімічний онлайн-навігатор у картинках, присвячений перейменуванню вулиць міста Києва, що реалізуватиметься у форматі публікацій картинка+текст, міститиме інформацію про стару і нову назву вулиці, район міста, а також про персону, на честь якої вулиця названа.

       • Міські легенди. Фолькпортал у рамках програми «100% Україна» буде  розповідати легенди різних міст, містечок, селищ.

       • Бери і роби. STEM-проєкт від простору «Maker Space» публікуватиме навчальні відео про наукові таємниці. За цими відеоможна буде самостійно робити цікаві експерименти та виконувати нескладні завдання.

       • ІТ-дослідники повертаються! А з ними повертаються і медіауроки для дітей і підлітків.

       • ВООKвтілення. Полиця мистецьких портретів — творчий онлайн-проєкт, у якому читачі за допомогою обкладинки книги, елементів костюму та креативного мислення зможуть візуалізувати портрет історичної персони, митця, винахідника чи просто героя художнього твору, зробити світлину та надіслати її для публікації на сторінках у соцмережах.

       • ЕтноСкриня. Пізнавальний майданчик, на якому бібліотекарі у різноманітних форматах (наживо, короткі відео, публікації у форматі картинка+текст) будуть розповідати дітям про хатнє начиння традиційної української хати з експозиції етнографічного куточка відділу мистецтв.

       • УКРмовний акцент. Тік-ток формат – це короткі відео, які у дотепній та веселій формі допоможуть читачам назавжди запам’ятати, які слова в яких випадках потрібно вживати.

       Усі бібліотечні прем’єри відбудуться в онлайні упродовж дня з 10.00 до 15.00.

       Опівдні на фейсбук-сторінці бібліотеки у прямому ефірі буде транслюватися музична програма «Пісні перемоги» із концерту духового оркестру Національної гвардії України.

       Завершаться публікації цього дня результатами Книжкового РОЗІГРАШУ, який стартував 29 серпня. Переможець рандомного розіграшу отримає від бібліотеки книжковий подарунок та обіцяний сюрприз — чокер — прикрасу в патріотичних кольорах.

       Відеоанонс подій 1 вересня був опублікований напередодні у соціальних медіа.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей