Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
Спорт та ігри люблять всі – і дорослі, і малі!

       У другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято офіційно засновано в 1994 році і створене для того, щоб пропагувати здоровий спосіб життя та нагадати нам про користь активної фізичної діяльності. В цьому році День фізичної культури і спорту святкували 10 вересня.

       Кажуть, у великих спортсменів не буває дитинства. Справді, в них змалку дуже обмаль вільного часу. Замість того, щоб гуляти у дворі, грати на комп’ютері, дивитися телевізор, вони ходять на безкінечні тренування та їздять на змагання. Вони жертвують звичайними дитячими розвагами, адже саме з дитинства починається шлях, який приводить до найвищих спортивних вершин. У кожного видатного спортсмена своя історія успіху. Адже для того, щоб досягти великих перемог, недостатньо мати талант – його треба повсякчас розвивати, долаючи найрізноманітніші перешкоди й гартуючи характер.

       Упродовж кількох десятиліть наші українські спортсмени здобули багато перемог, виступаючи в різних видах спорту. Легендами українського спорту є легкоатлет Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов відзначені «золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи. Визнана у світі й українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна та Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові), це найбільше досягнення в історії олімпіад. Усього українськими спортсменами було завойовано понад чотирьохсот олімпійських медалей.

       Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки, яких знають далеко за межами України: боксери Володимир і Віталій Клички, Олександр Усик, плавчиня Яна Клочкова, гімнастка Ганна Безсонова, легкоатлетка Жанна Пінтусевич, тенісисти Андрій Медведєв та Еліна Світоліна, футболіст Андрій Шевченко та багатьох інших.

       Як виховувалися майбутні спортсмени, які фізичні та психологічні труднощі їм доводилося долати в боротьбі за перемогу, як кожному з нас розвинути в собі такі ж якості, який вид спорту вам до вподоби, – про все це читайте у книжках, які ми вам пропонуємо. І – перемагайте!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/3/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей