Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Неймовірні піратські пригоди починаються!

     19 вересня — неофіційний Міжнародний день пірата.

     Хто ж такі пірати? Пірати – це морські розбійники, які грабували кораблі. Безстрашність і любов до ризикованих пригод – їхні головні риси. А ще їх називали буканьєрами та корсарами. Коли почали з’являтись перші пірати – невідомо, але достеменно відомо, що піратство з’явилося одночасно з мореплавством.

     На жаль, пірати – досить корисливі люди, які все своє життя витрачали заради однієї мети: особистого збагачення. Атакуючи корабель, розбійники піднімали чорний прапор під назвою «Веселий Роджер». Побачивши його, мореплавці часто здавалися без бою. У іншому випадку пірати брали судно на абордаж. Награбовані скарби розбійники збували у портах, а деякі ховали. Щоб не забути місцезнаходження, де заховані коштовності, пірати малювали карту скарбів.

     Піратське життя здається нам сповненим морських пригод, проте воно зовсім не було таким насправді. Погана їжа, жахливі побутові умови й постійна небезпека – отаким було їхнє справжнє життя.

     Ну що, ви готові познайомитись із життям піратів та їхніми небезпечними пригодами? Дізнатися, за якими законами вони жили? На яких суднах плавали? На яких таємних островах ховали свої скарби? Тоді швиденько вирушайте до нашої бібліотеки, де на всі ці запитання ви знайдете відповіді у запропонованих нами книжках! Цілком можливо, що їхні заховані скарби знайдете саме ви!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей