Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Всеукраїнський день бібліотек у головній дитячій бібліотеці відбудеться у гібридному форматі

     30 вересня бібліотека пропонує своїм читачам безліч спеціальних проєктів, присвячених бібліотекам і професії бібліотекаря. Масові заходи для великих груп дітей у фізичному просторі наразі не проводяться, тому для читачів, які завітають у цей святковий день, бібліотекарі запропонують локальні події: майстерки, перегляд мультфільмів, пісенні, музичні, книжкові і навіть танцювальні розваги у режимі нон-стоп.

Насиченим буде програма онлайн-подій у соціальних медіа бібліотеки:

     • Книжкові Сили України. Патріотично-бібліотечна пісня – мотиватор. Цей відеокліп створено спільно з дитячими бібліотеками України.
     • Книжкова мобілізація, або Читаємо в укритті. «Живий» бібліографічний покажчик від бібліотекарів. Напередодні професійного свята ми запитали у працівників бібліотеки: «Яка книжка вас мобілізувала, підтримала, надихнула у ці складні та трагічні часи?» Дивіться, розповідайте у коментарях про свої книжки.

     Берегиня дитячих бібліотек України Анастасія Кобзаренко. Фільм-присвята першому директору бібліотеки із циклу «Великі творці Національної бібліотеки України для дітей».
     • Лагуни у фонді. Проєкт «УКРмовний акцент» представить новий веселий урок, присвячений бібліотечній термінології. Звісно, нам буде цікаво дізнатися, а які специфічні та незрозумілі НЕбібліотекарю бібліотечні терміни знаєте ви?
     • Коли оживають книжки... Пропонуємо вам віртуальне занурення – пізнавально-інтерактивне відео локаціями та книжковими виставками відділу для молодших читачів.
     • Гете, Грімм, Франко... – продовжимо? Бібліопазл розкаже вам про письменників-бібліотекарів.
     • Легенди бібліотечні. Спеціальний випуск фолькпорталу «Міські легенди» цього разу також буде спеціальним – бібліотечним.
     • Покажи свою бібліотеку. Національний Reels-челендж стартував ще в понеділок. У цьому відео ми запросили усіх долучитися до акції та створити власні коротенькі відео. Знайти їх у соцмережах можна за хештегом #ПокажиСвоюБібліотеку
     • Бібліотекар в об’єктиві художника. Бібліотекарі підготували круту артінсталяцію за мотивом всесвітньо відомої картини унікального італійського митця епохи Відродження Джузеппе Арчімбольдо, який творив у стилі сюрреалізму. Вона точно вам сподобається!

     Тож заходьте на наші сторінки упродовж 30 вересня та надихайтеся! Ми намагалися до цього святкового дня підготувати для вас багато різноманітної інформації, маловідомих фактів, книжкових порад, атмосферних відео, цілковито серйозний фільм-присвяту, а також веселих уроків. І усе це про бібліотеку, бібліотекарів, книжки...

     Адже у цей день уся країна відзначає Всеукраїнський день бібліотек!

     Читай, дивися, слухай тут:

     Фейсбук

     Instagram

     youtube

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей