Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
У глибинах свідомості

     Ще з 1978 року в останній четвер вересня у світі відзначають Всесвітній день моря, заснований Міжнародною морською організацією. Це свято створили для того, аби щороку привертати якомога більше уваги людства до проблеми збереження морів, запобігання їх забрудненню, активного очищення від «шкідників», важливості та перспектив роботи мореплавців і до усього, що пов’язане з морями та їх існуванням в безпечних та комфортних умовах.

     Мало хто замислюється над тим, що спілкування людини з природою часто приносить шкоду навколишньому середовищу. Людина робить безліч недбалих, необдуманих вчинків, що змінюють життєдіяльність морів, наприклад, викиди відходів промисловості, використання пластику, недбала його утилізація тощо. Також негативно впливає на стан морів активне цвітіння води, зростання солоності, що є наслідком глобального потепління, яке також спричинене багаторічними людськими діями. Саме тому в екологічному календарі і з’являються свята, які нагадують нам, як потрібно діяти, аби жити на чистій та здоровій планеті.

     Кожен із нас може зробити свій внесок у збереження природи, варто лише розібратися, що ми робимо неправильно, і як вирішити ці проблеми. Тому пропонуємо книжки, з яких ви дізнаєтеся усе про морські глибини, а також вони розкриють секрети попередження забруднення морів та безпеки морського середовища.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей