Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Загальна інформація
Режим роботи
Контакти
Структура
"Вікно в Америку"
ЗМІ про бібліотеку
Спонсори
Благодійний фонд розвитку
Державні закупівлі
Вакансії
Послуги та сервіси
Новини
Замовлення екскурсій
Бібліотечні події
Онлайн-проєкти
Читацькі об'єднання
Психологічна служба
Віртуальна довідка
Версія для слабозорих
Електронні ресурси
Електронний каталог
Електронна бібліотека
Видання бібліотек для дітей
Віртуальні книжкові виставки
Інтерактивні ресурси
Ключ
Почитайко
Т.Г. Шевченко для дітей
Бібліотека у форматі Д°
Музей книги
Творчість дітей
Пам'ятні літературні дати
Вибрані Інтернет-ресурси
Для дітей
Для дорослих
Дитячі бібліотеки в Інтернет
Це важливо знати
Читання - справа сімейна
ІнфоТека для дітей
ІнфоТека для дорослих
Інтернет-безпека для дітей
Інтернет-безпека для батьків
На допомогу бібліотекареві
Професійні новини
Бібліотеки України для дітей
Мережа бібліотек України для дітей
Національна секція IBBY
Асоціація дитячих бібліотекарів
Сторінка методиста
Проєкт "КОРДБА"
Інформаційна культура користувачів
Бібліотека + IT
Нові книги України
Книги обмінного фонду
30 вересня у Національній бібліотеці для дітей відзначили свято бібліотек

     Несвятковий формат відзначення Всеукраїнського дня бібліотек цьогоріч диктують трагічні події. Тому сьогодні у головній бібліотеці України для дітей не було гучних святкових акцій, не збиралися юрби читачів. Для дітей організували локальні майстерки, вікторини майже в індивідуальному форматі, і кожен читач пішов із бібліотеки з брендовою кулькою – логотипом НБУ для дітей.

     Адміністрація та профспілковий комітет бібліотеки вручили відзнаки кращим працівникам бібліотеки, які тримали стрій під час бойових дій на Київщині, коли бібліотека ще була зачинена для користувачів.

     Урочистості відбувалися у новооблаштованому укритті, яке креативно та творчо прикрасили дитячі бібліотекарі. Зустріч розпочалася з київськими колегами у фізичному просторі, а з представниками дитячих бібліотек України – віртуально на платформі zoom – із перегляду відеокліпу «Книжкові сили України», спільно створеного спеціально до цього дня.

     На свято завітав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, який зачитав звернення до бібліотечної спільноти Президента нашої держави Володимира Зеленського. Олександр Владиславович вподобав вираз «книжкові сили України», який став заголовком для пісні, його візьмуть на озброєння для активного використання. Він насправді відображає нинішню сутність роботи українських бібліотекарів та бібліотек на передовій інформаційної боротьби та підтримки читачів не лише книгами, інформацією, а й захистом та прихистком.

     Генеральний директор бібліотеки Алла Гордієнко звернулася до гостей та колег із вітальним словом. Вона висловила щиру вдячність бібліотекарям, які у ці важкі часи працюють на своїх місцях, виконуючи прямі обов’язки, а також волонтерять, плетуть сітки, опікуються ВПО тощо, крок за кроком наближаючи нашу ПЕРЕМОГУ.

     Бібліотекарів привітали також добрі друзі і партнери бібліотеки: Дмитро Заруба – перший заступник голови Державної екологічної інспекції України; Віктор Зеленський – директор видавництва «Авіаз»; Олексій Кононенко – письменник, директор Національного видавництва дитячої літератури «Веселка». Останній прочитав глядачам поезії, які були написані вже у дні війни.

     Особливими гостями цього дня стали Олександр Книга – генеральний директор, художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша, заслужений діяч мистецтв України, народний артист України та актори вищезазначеного театру. Їхнє рідне місто нині перебуває в окупації, а вони несуть у вільний світ високу духовність і справжні цінності. Херсонські гості подарували всім присутнім моновиставу «Кицька на спогад про темінь» за п’єсою Неди Нежданої.

     …Українська жінка, мешканка Донецька спаслася із окупованого міста, розповідає свою трагічну історію і варить борщ. Борщ виступає у виставі як символ нашої ідентичності, непереможності. Фінал глядачі зустріли оваціями. Головну роль виконала акторка Ольга Бойцова.

     Після вистави усі присутні мали змогу скуштувати справжній смачний український (херсонський) борщ.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей