Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Книголюбчикам та казкознавчикам

     Багато гумористичних віршів, казок та фантастичних повістей написав для маленьких читачів відомий український письменник, перекладач і мовознавець Анатолій Георгійович Костецький. Уже в першому класі він мав зошит із власними віршами та впевнено відповідав, що коли виросте, то стане письменником.

     Чому письменник писав саме гумористичні вірші та повісті? «Там, де справжній гумор та сміх, — там і справжній розум, справжня думка», — так вважав письменник. Його талановиті твори та служіння дітям були відзначені найвищими літературними преміями України — премією імені Лесі Українки та премією Миколи Трублаїні. Анатолій Георгійович працював деякий час у Національній бібліотеці України для дітей та з великим задоволенням спілкувався з дітьми і читав свої твори.

     Для того, щоб опинитися у фантастичному світі пригод, зовсім необов’язково звертатися за допомогою до чаклунів, треба лише взяти до рук книжечку Анатолія Костецького і прочитати її. У 2022 році ювілейні дати відзначають дві збірки письменника, які стали класикою української літератури, — «Все про мене» (45 років) та «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків» (35 років).

     У книжці вибраних творів «Все про мене» Анатолій Костецький намагався дати відповіді на запитання, які зазвичай турбують дітей, разом із ними пізнавати світ, гратися, розуміти моральні цінності. А казкова пригодницька збірка повістей «Мінімакс — кишеньковий дракон, або День без батьків» торкається дитячої душі, передає світ, у якому живуть і товаришують хлопчики та дівчатка. Як і всі діти, вони люблять фантазувати, мріяти, бешкетувати і навіть дружити з драконом-прибульцем з іншої планети.

     Чи багато змінилося відтоді, коли були написані повісті Анатолія Костецького? Чимало, але його твори сучасні й нині, адже потрапляти у світ чудернацьких веселих пригод полюбляють і сучасні читачі!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей