Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Таємниці сценічного макіяжу

     Театр. Люди яких професій працюють у театрі? Хто чарівник у театрі? Хто такий гример-пастижер? Саме сьогодні діти, які завітали до відділу мистецтв, дізналися та розширили свої знання про таку цікаву професію, як гример-пастижер. До відділу мистецтв завітала майстер своєї справи гример-пастижер Київської опери Олена Аніщенко.

     Пані Олена розповіла про особливості своєї професії, про її тонкощі та цікаві випадки з театральних буднів.

     Відвідувачі дізналися, що грим буває мальовничим і пластичним (об'ємним). Мальовничий грим може повністю змінити зовнішність, підкреслити риси обличчя, додавши нові. Разом із наклеєними бровами або вусами це дає чудовий ефект. Але вершина гримувального мистецтва — пластичний грим. Він здатний зробити людину зовсім невпізнаваною, перетворивши її на когось іншого. Незалежно від того, який грим накрадається, він повинен робити обличчя яскравим, щоб його деталі було видно з останніх місць балкона.

     Було багато запитань та відповідей. Діти цікавилися, як пані Олена прийшла у професію, де і в кого вона навчилася такому цікавому ремеслу, з якими зірками співпрацює, які існують труднощі у роботі гримера.

     Ну і як же без створення образів. Довжелезна черга вишикувалася до пані Олени. Хлопчики забажали собі бороди і вуса, а дівчатка макіяж принцес. Творча зустріч із гримером пройшла цікаво і весело.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей