Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
ГРАНД-святкування «КАЗКОВА ПЕРЕБЕРІЯ» з нагоди відзначення Всесвітнього дня дитини

     20 листопада, у Всесвітній день дитини, у Національній бібліотеці України для дітей відбулося довгоочікуване ГРАНД-святкування «Казкова переберія». На сімейне свято, вбрані в образи книжкових персонажів, завітали найулюбленіші користувачі книгозбірні — діти зі своїми батьками.

      Це перше грандіозне дійство з початку повномасштабного вторгнення і пандемії. Тож організатори доклали максимум зусиль для того, щоб цей день підбадьорив діток із батьками і надихнув кожного з нас наблизити довгоочікувану Перемогу. Сама ж багатогранна програма «Казкової переберії» включала безліч локацій, де відвідувачі могли проявити свою кмітливість та винахідливість.

     На бібліотечному майданчику зібралися вірні друзі та партнери бібліотеки, зокрема усі ті, хто своїм професійним кредом обрав служіння дітям. Серед почесних гостей були присутні: Юргіта Янкунєнє та Маріюс Дунда, радники Посольства Литовської Республіки в Україні; Костянтин Чернявський, голова Національної спілки художників України; Аліна Адамчук, начальник управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації; Віктор Зеленський, директор видавництва «Авіаз»; Віталій Зарицький, директор видавництва «Ліра-К»; Владислав Корнієнко, директор Національного цирку України; Ігор Зубович, ТВО голови Державної екологічної інспекції України; Олександр Федоренко, начальник Управління організаційної діяльності Державної екологічної інспекції України; Руслан Мироненко, перший заступник керівника ДУ «Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів «Укрспортзабезпечення»; Сергій Бреус, директор Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Сергій Сьомкін, керівник компанії «Індустріальний телевізійний комітет»; Володимир Авраменко, голова ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів», Андрій Ковальський, ведучий каналу ICTV та багато інших.

     А для маленьких відвідувачів було підготовлено безліч цікавих локацій, на яких діти програмували на мінізанятті з робототехніки «Робопростір», занурились у чарівні світи «Гаррі Поттер vs Аліса у Дивокраї», створили яскраві барви самчиківського розпису, показали своє вміння у майстер-класах «Смугасте тигреня та рожеве кроленя» від креативної студії «Творчі долоньки», «Усмішка на згадку» та «Моєму оборонцеві», відвідали книжковий акваріум-вікторину «Книгу спіймай — загадку відгадай» та територію казково-розважального читання «Казковий дивокрай із нами відкривай», пограли у гру-плутанку «5 ключів», а також зустрілися із дитячою письменницею Галиною Манів та «Кицями-Мандрівницями», пройшли квест у «Бібліотеці-привиді» та переглянули лялькову виставу «Міські пригоди Лісової Шишки». Усі охочі змогли зробити фото на згадку у фотозоні «Книги окриляють».

     Усіх дітей пригостили смачним тортом та вручили подарунки від ГО «Сучасне об’єднання кінематографістів» (Володимир Авраменко) та БФ «Україна на долонях» (Алла Наливайко).

     З початку повномасштабного вторгнення бібліотека ініціює благодійні збори на допомогу Збройним силам України, а також дітям, які постраждали від війни, та бібліотекам, що зазнали матеріальних втрат. Тож і на сьогоднішньому святі було оголошено збір книг для фондів постраждалих у війні дитячих бібліотек, а також відбувався аукціон патріотичних оберегів та поробок, виготовлених власноруч бібліотекарями та читачами-дітьми, кошти від продажу яких підуть на потреби ЗСУ та дітям, які постраждали від війни.

     Урочистості супроводжував виступ оркестру військової частини 3030 25-ї бригади охорони громадського порядку ім. Князя Аскольда Національної гвардії України, а інформаційний — журналісти із телекомпаній «ІСТV» та «33-й канал».

     Під час святкування було відкрито виставку робіт переможців Міжнародного конкурсу дитячої листівки «ДІТЯМ СВІТУ — СОНЦЕ Й МИР!», генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко та голова Національної спілки художників України Костянтин Чернявський оголосили його переможців. Участь у конкурсі взяли діти 6-18 років з усіх куточків України, а також Литовської, Чеської та Естонської республік, які усі разом намалювали 3129 листівок із закликами про мир не лише в Україні, а й в усьому світі. І хоч як важко було визначати найкращих, але наше Почесне журі впоралося з цією надскладною і відповідальною справою і не лише визначило переможців, а й встановило додаткові відзнаки. Познайомитися з малюнками-переможцями можна за посиланням.

     Святкування Всесвітнього дня дитини у Національній бібліотеці України для дітей зарядило позитивом усіх присутніх, враховуючи і батьків та організаторів свята, а також наблизило нас ще на крок до Перемоги.

   

     Усе буде Україна!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей