Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Майдан – шлях до свободи

     21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. У багатьох дорослих ще свіжими є у пам’яті перші акції протесту українців у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію. Тоді обстоювання гідності та свободи коштувало багатьох життів українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. Саме про ці події розповів бібліотекар учням однієї із київських шкіл під час години спогадів «Майдан – шлях до свободи». Школярів також ознайомили із художньою літературою даної тематики, показали відеодобірку зі спогадами очевидців та подіями, які розгорталися на Майдані Незалежності.

     Саме цього року, коли 24 лютого росія напала на Україну, а весь український народ уже 9 місяців чинить запеклий опір окупанту, ми, українці, повною мірою зрозуміли, що означає для нас це свято.

     Ми і надалі продовжуємо відстоювати свою гідність та свободу. Кожен із нас на своєму місці робить усе можливе, щоб день Перемоги настав якнайшвидше і щоб ми мали право жити у незалежній країні вільними людьми.

     З гідністю – до свободи!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей