Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
УКРмовні мініатюри на казковій переберії

     Зізнаватися у любові до української мови зібралося безліч прихильників у музичній світлиці бібліотеки під час казкової переберії з нагоди Всесвітнього дня дітей.

     Які тільки епітети не лунали на честь української мови. Яка вона милозвучна, лагідна, кольорова, розмаїта, бездоганна, рідна, солов’їна, неповторна, надзвичайна, прекрасна та феєрична. А в кого від переповнення почуттів не знаходилося слів, чарівний капелюх експертів з української мови приходив на поміч, з якого присутні тягнули заповітні слова і за допомогою них висловлювалися.

     Що ж насправді означає слово переберія діти і дорослі дізналися з переглянутого під час зустрічі відео нового випуску УКРмовного акценту на ютюб каналі бібліотеки, на який до речі всі, хто ще не був підписаний, підписалися під час зустрічі. А далі на глядачів чекали неймовірні перевтілення. З екрану монітору герої УКРмовного акценту зійшли на сцену і за допомогою свого чарівного капелюха розіграли з дітьми УКРмовні мініатюри. З капелюха присутні діставали почергово назви наступних мініатюр і потім разом з експертами їх розігрували. Спочатку всі дізналися, що ж таке насправді зашмульгана книга. Потім поринули у світ «ЛЮба чи ЛюбА?» та дізналися, що книга може бути лЮба серцю, але не любА, а будь-яка, яка під настрій або до душі. А ще розгорнули таке поняття як позір і дізналися, що це слово має декілька значень, а саме позір як нагляд, погляд або ж вигляд.

     Тепер вже точно, навіть, якщо хтось з присутніх на зустрічі ще не були прихильниками української мови, то після неї точно стали. Підписалися на канал і будуть слідкувати за кожним новим випуском проєкту «УКРмовний акцент» та поповнювати свій словниковий запас.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей