Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Учасники сімейного ГРАНД-святкування «Казкова переберія» позмагалися із таємничою «Бібліотекою-привидом»

     Перша в Україні бібліотечна квест-кімната з нагоди Всесвітнього дня дитини відкрила свої двері для читачів. Тоді як зазвичай вона навпаки намагається «заманити» до себе найактивніших читачів бібліотеки, влаштовуючи їм випробування на кмітливість та ерудованість.

     За легендою, квест-кімната носить ім’я «Бібліотека-привид». Цей простір для дитячого дозвілля був відкритий у Національній бібліотеці України для дітей у вересні 2016 року. На той момент бібліотечна квест-кімната стала першим і єдиним таким проєктом в Україні серед дитячих бібліотек. І лише через три роки в бібліотеці м. Олександрія з’явилася ще одна квест-кімната.

     «Бібліотека-привид» – це інтелектуальна гра, мета якої – знайти вихід із замкнутої кімнати. Гравцям дається 60 хвилин на те, щоб розгадуючи загадки і головоломки, знайти ключ і вийти переможцем. Квест-кімната перевіряє читачів на міцність духу, силу уяви та нестандартність мислення і, звісно, на знання літератури. У такий спосіб діти тренують увагу, уяву, критичне мислення, вміння нестандартно використовувати навколишні предмети, співпрацювати, рішуче діяти в екстремальних умовах.

     Під час свята «Казкова переберія» усі учасники заходу могли відвідати локацію у квест-кімнаті та зрозуміти, чи до вподоби їм такий вид розваг. Щоб познайомити якомога більше читачів із цією кімнатою, бібліотекарі створили ознайомчий 10-хвилинний квест. А всі учасники, яким вдалося виконати завдання і знайти ключ від виходу, отримали нагороду – квиток на повноцінну гру.

     Тому зовсім скоро, коли ситуація з електропостачанням стабілізується, – ми з вами станемо свідками нових захопливих інтелектуальних двобоїв із «Бібліотекою-привидом».

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей