Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Україна пам’ятає, світ визнає

     26 листопада по всій Україні кожна українська родина запалила свічу пам’яті по невинно вбитих у роки Голодомору. Хоча з того часу і минуло вже майже дев’ять десятиліть, та ті трагічні події ми ще довго будемо пам’ятати і розповідатимемо про них нашим нащадкам.

     Вшановуючи День пам’яті жертв Голодомору, у відділі обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку для четверокласників однієї із київських шкіл пройшла година-реквієм «Україна пам’ятає, світ визнає». Під час заходу школярам пояснили значення слів «геноцид», «голодомор», розповіли про те, як тодішня влада вирішила знищити працьовитий український народ, забираючи весь урожай. Бібліотекар продемонстрував відеодобірки – спогади очевидців та фрагмент із художнього фільму, в якому розкрито злочини проти нашого народу. Також учнів ознайомили з книгами даної тематики сучасних українських авторів, у яких без загрози для дитячої психіки – жорстоких сцен та подробиць, можна більше дізнатися про ті сумнозвісні події та долучитися до історичної пам’яті нашого народу.

     Ми – сильна нація, яка вижила попри тяжкі випробування минувшини і дотепер бореться за право жити в незалежній країні під мирним небом. Нас знову намагаються знищити, але попри все – ми вистоїмо, збережемо пам’ять поколінь. Вічна пам’ять жертвам найстрашнішого із Голодоморів, і шана всім, хто береже в серці згадку про ці страшні події!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 3/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей