Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Гості з Посольства Естонії в Україні відвідали бібліотеку

     У День Збройних сил України до Національної бібліотеки України для дітей з дружнім візитом завітали почесні гості з Посольства Естонії в Україні – Хелен Уусярв, помічник Надзвичайного та Повноважного Посла Естонії та Христина Лихмус, асистент посольства. Естонія – країна, дружня до України, і хоч має невеликі розміри і ресурси, але надає неймовірну підтримку і допомогу нашій країні, особливо в умовах повномасштабного російського вторгнення. Троє дітей з Естонії стали переможцями та призерами Міжнародного конкурсу «Дітям світу – сонце й мир!». Посольство з радістю погодилося передати дипломи та подарунки для цих дітей на Батьківщину. Приємно, що ці презенти дійдуть до дітей саме у переддень Різдва.

     Гості з цікавістю оглянули виставку дитячих робіт, відшукали серед них мальовані листівки своїх земляків-дітей. Надзвичайно вразили Хелен та Христину керамічні витвори Ольги Рапай, ковані шедеври Олександра Міловзорова, скульптурні композиції Бориса Довганя, потужності й можливості бібліотеки, креативні простори і книги, особливо з віртуальною реальністю, на сторінках яких оживають і звучать зображення.

     Естонські друзі подарували для бібліотеки три сучасні книги естонських авторів, переглянули колекцію естонської літератури з фондів бібліотеки. Під час спілкування досягли домовленості провести навесні 2023 року День культури Естонії в бібліотеці. Гості також пообіцяли сприяти у налагодженні культурних зв’язків нашої книгозбірні з естонськими бібліотеками та дитячими культурними центрами.

     Ми щиро вдячні нашим прибалтійським друзям за їхню щирість і тепло, розуміння важливості міждержавної співпраці у бібліотечній сфері та формування європейських цінностей у підростаючого покоління.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей