Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Дитяча студія лялькового театру «Бібабо» завітала на батл сучасних колядок

     Під час зимових канікул бібліотека щороку вигадує для своїх читачів різноманітні події та квести. Цьогорічна програма зимових читань та бібліотечних розваг називається «Тримаємо зимовий стрій: Українська зима з бібліотекою».

     Один раз на тиждень у рамках програми зимових читань у бібліотеці відбувається якесь веселе українське свято.

     5 січня святкову різдвяну програму відкривали бібліотекарі зі щемливою світлою колядою. Працівники бібліотеки виконували стародавні повстанські та молитовні колядки, віншували колядками нової доби.

     Після різдвяного привітання бібліотекарів, на сцену вийшли читачі бібліотеки і розпочався батл колядників. Розпочали змагання актори – учасники дитячої студії лялькового театру «Бібабо». Сучасні часи потребують і сучасних колядок. А тому під час батлу особливу увагу приділили саме виконанню нових версії святкових співанок. Як приклад, зразком сучасної народної творчості стала колядка:

Коляд, коляд, колядниця,
Наш пароль це — паляниця,
Перемога вже близька,
Задонатьте на війська.

     Колядки нової доби – це жартівливі віршики про павербанки та відсутність світла, про хаймерси, про паролі — паляницю й Укрзалізницю. І вже традиційно кожна із сучасних колядок завершувалася побажанням перемоги:

Коляд, коляд, колядниця,
Залізниця й паляниця,
Полуниця не така,
Як пізнати чужака?
Вимови пароль,
Доведи, що ти не троль.

     На батлі сучасних колядок виконувалися і сучасні різдвяні композиції. Так сестрички Соломія і Зореслава виконали колядку співачки, акторки і блогерки, яка популяризує гуцульську культуру – FIINKA.

     За умовами батлу – переможцем мав стати той, хто заспіває чи прочитає найбільше колядок нової доби. Але обрати лідера виявилося завданням складним, бо колядники без зупину віншували і колядували. А наприкінці батлу, заспівали навіть матусі. Тому одного переможця встановити так і не вдалося – всі учасники отримали в подарунок приємні книжкові дрібнички. А за участь у святі на особистий рахунок учасника програми «Тримаємо зимовий стрій: Українська зима з бібліотекою» усім колядникам було зараховано одразу 5 паляниць.

     Хто ще не знає про нашу програму зимових читань – заходьте за посиланням та дізнавайтеся, що воно за паляниці, скільки ви можете їх заробити і на що витратити.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей