Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Вогонь думок повік не згасне

     У 2022 році світ відзначав 460 років від дня народження відомого чеського мислителя і фундатора наукової педагогіки Яна Амоса Коменського (28.03.1592 – 15.11.1670).

     Ще 400 років тому Ян Амос розробив ідею класно-урочної системи, загальної освіти, шкільної дисципліни, поняття навчального року і необхідність навчання та виховання у школі.

     Коменський вірив, що розум людини спроможний охопити все, що завгодно, для цього тільки конче потрібно у навчанні послідовне й поступове просування вперед, дотримання універсальних дидактичних правил: «від близького до далекого», «від цілого до окремого», «від знайомого до незнайомого», аби дитина засвоїла саму систему знань, а не уривчасті відомості.

     Педагог писав, що з дитинства необхідно розвивати справедливість, поміркованість, мужність та наполегливість у праці. В етичному вихованні він відводив головну роль прикладу дорослих, систематичному привчанню дітей до корисної діяльності і виконанню правил поведінки.

     Детальніше дізнатися про великого мислителя ви можете за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей