Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
День безпечного інтернету

     Цьогоріч 7 лютого ми відзначали День безпечного інтернету. Зараз у світі нараховується понад 5 млрд користувачів інтернету. Всесвітня мережа заполонила інформаційний простір і увійшла у всі сфери життя: навчання, роботу, розваги. Та щоб наше життя було безпечним і у віртуальному світі варто дотримуватися певних правил. Саме на це спрямовані заходи, що проводилися світовою спільнотою.

     Наші бібліотекарі також піклуються про безпечне спілкування наших читачів, тому у читальному залі для дітей дошкільного та молодшого віку відбулася презентація книги «Діти та гаджети» А. Гресь. Ця книжка сучасності здатна стати добрим помічником для дітей та батьків. У ній зібрані секрети розумного спілкування в інтернеті, багато підказок, як користуватися мережею безпечно і як протистояти людям, які погано там поводяться. Чи варто боятися онлайн-простору, чи можна навчитися правильно викладати інформацію про себе у віртуальному світі та не боятися шахраїв?

     Зустріч була проведена спільно з відділом інформаційних технологій, який надав цікавий і корисний відеоматеріал, діти з великим задоволенням шукали правильні відповіді на інтерактивній дошці, переглянули пізнавальне відео.

     А також разом з п’ятикласниками пригадали правила безпеки в інтернеті: захист персональних даних, відвідування підозрілих сайтів, завантаження файлів, розміщення власних фото в мережі. Ознайомилися з безпечними бібліотечними онлайн-ресурсами: сайтом бібліотеки, вебзастосунками, віртуальними виставками та інтерактивними ресурсами. Ключовою темою зустрічі стало знайомство з вільною енциклопедією Вікіпедією та її сестринськими проєктами. На останок діти взяли участь у вікторині та із задоволенням і цікавістю переглядали книжки про інтернет.

     Багато підказок про онлайн-спілкування ви можете знайти на сторінках книжок у нашій бібліотеці. Читайте досхочу, будьте впевнені у своїх знаннях та більше дізнавайтеся про віртуальний світ!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей