Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Шкарпеточко, чого тобі бракує?

     Однією з ефективних форм роботи з книгою є творче інтерактивне читання. Цей процес поєднує спільне читання, обговорення змісту прочитаного та елементи гри. Гармонійне поєднання процесів читання та гри позитивно сприймаються читачами різних вікових категорій.

     Вже декілька років поспіль у відділі документів іноземними мовами проводяться інтерактивні читання, насамперед з дошкільниками та дітьми молодшого віку. Саме для них працівники відділу «оживили» персонажів німецькомовної книги Генріке Ліппа «Шкарпеточко, чого тобі бракує?» («Kleine Socke, was fehlt dir?»), перетворивши просте читання на мінівиставу. Цього разу акторами та глядачами стали учні 2 класу однієї з київських шкіл.

     Це чудова історія про пошуки зниклої шкарпетки. Одного ранку маленька шкарпеточка відчула себе дуже самотньою і пригніченою. Вона вирушила у подорож квартирою шукати щось, що могло б її підбадьорити. Фірмові шкарпетки натякали на особливу відзнаку, спортивні — наполягали на великій кількості фізичних вправ, а елегантні жіночі шкарпетки рекомендували шоколадний торт. Маленька шкарпетка дотримувалася усіх їхніх порад, але почувалася так само самотньо як і раніше…

     Не хвилюйтеся, ця історія закінчується щасливо. У цьому переконалися наші маленькі глядачі. Однозначно, така форма читання є ефективною, адже може змінити ставлення дитини до літератури.

     Шукайте книжку Генріке Ліппа «Шкарпеточко, чого тобі бракує?» («Kleine Socke, was fehlt dir?») у відділі документів іноземними мовами Національної бібліотеки України для дітей!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей