Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Читачі вишиватимуть сорочку для Валерія Залужного

     Після чудового проєкту, коли читачі восени 2022 року вишивали «Рушник Перемоги», ініціативність дітей лише зросла, і вже 16 лютого, у День єднання, буде презентовано новий проєкт «Вишиванка для Залужного». Суть задуму полягає у тому, що діти з батьками та бібліотекарями вишиють унікальну рукотворну сорочку для головнокомандувача ЗСУ. Розробив оригінальні орнаменти для вишиванки та надав матеріали (льон, нитки, голки, листівки) партнер бібліотеки – бренд українського одягу «Етнодім». Розробляючи оригінальні орнаменти для вишиванки, команда «Етнодому» врахувала всі побажання дітей-читачів. Тому на вишиванці символічно знайшли своє місце калина і дуб, книга і тризуб, фігури дітей під захистом воїнів ЗСУ, хрест і пшениця… А вишиватиметься сорочка весело, з вірою у Перемогу, замолюючи та заспівуючи кожен стіжок, як колись це робили наші предки, вишиваючи одяг-оберіг для своїх рідних.

     З 17 лютого кожен охочий може завітати до бібліотеки і долучитися до процесу вишивання. Завершити роботу планується до травня, щоб одягти готову сорочку Валерію Федоровичу в День вишиванки або День героїв.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей