Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Бібліотечна сутінкова вечірка для найкращих читачів

     Таких бібліотечних Сутінків у нас ще не було!

     Хоч як ми сподівалися, що оминуть нас повітряна тривога і вимкнення електроенергії... Ніт. Не оминули. Але у дитячих бібліотекарів завжди є план «В» і навіть «С», а ще – ліхтарі, led-лампи, акумуляторні батареї і колонки. А головне – є укриття.

     Тож розпочали нашу сутінкову вечірку в укритті, де так голосно разом кричали «паляниця», що повітряна тривога злякалася і виявилася дуже короткою. Тому вечірка далі пішла за планом «А», хоча й у світлі ліхтарів.

     Розпочалися бібліотечні сутінки запальною презентацією нової пісні, яку спеціально для сутінкової вечірки написав бібліотекар Євген Грабовський. У кліпі взяла учать генеральний директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко, яка звернулася до читачів усієї України.

     50 учасників зимових читань, які виграли квитки на Сутінки, отримали свої зароблені паляниці, поділилися на 4 команди та вирушили у супроводі мавок та Чугайстра у путь.... За підказки на маршруті читачі розраховувалися заробленими паляницями, які команда зібрала у спільнокошт. Виявилося, що деякі з наших читачів дуже хазяйновиті, бо не сильно хотіли ділитися з командою своїми заробленими статками. Вони не знали, що за наші умовні паляниці можна лише донатити на спільну справу перемоги команди у сутінкових змаганнях.

     Шлях до омріяної паляниці був досить складний. Необхідно було виконати 5 складних (і не дуже) творчих, музичних, книжкових, а деколи містичних завдань. На маршруті читачів чекали різні випробування. Потрібно було розгадати Чугайстра та затанцювати його танець, створити закодовану мапу бажань із трипільських символів, послухати, як співають мавки, і впізнати пісні з їхнього плейлиста, а також зробити захисні обереги:

     НЕЧЕСТиві книги. Читачі мали дописати назви книжок.

     Закодована мапа бажань. Читачі мали намалювати мапу бажань, використовуючи трипільські символи.

     Розгадай Чугайстра. Дати відповідь на каверзні запитання Чугайстра.

     «Співають мавки». Музичне завдання на знання популярних українських хітів.

     Захисні обереги для ЗСУ. Виготовити обереги для захисників України.

     У фіналі учасників зустрічала Богиня-Матір родючості землі, яка допомогла розгадати секрет паляниці. Трішки почаклувавши, учасники Сутінок таки знайшли справжню паляницю і не одну, а цілих чотири – по одній на кожну команду, які гуртом з’їли, запиваючи чарівним узваром.

     Вечірка вдалася: було дуже весело, драйвово і смачно! Бо паляниці й чар-зілля після двогодинної вечірки були дуже смачними. І несподівані подарунки кращим читачам зимової програми «Тримаємо зимовий стрій!» стали неочікуваним сюрпризом.

     Варто зазначити, що незважаючи на сьогоднішні реалії, залучити бібліотеки України нам також вдалося. Через відсутність електроенергії бібліотекам було надано повний пакет із завданнями. Як бібліотеки долучилися до ІІІ Всеукраїнської бібліотечної сутінкової вечірки, пропонуємо прочитати ось за цим посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей