Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
English with no limits продовжила свою діяльність

     Розпочався 2023 рік, і бібліотечна англомовна студія English with no limits продовжила свою плідну діяльність. Не дивлячись на усі виклики сьогодення, ми знаходимо можливості працювати й надалі. Цього року заняття в студії трохи змінили свій формат. Студія працює вже третій рік! А отже, треба рухатися далі та розпочинати новий етап! Перші зміни у форматі наших зустрічей торкнулися відеопереглядів. Цього року ми розпочали перегляд фільмів мовою оригіналу без субтитрів! Це дасть змогу учасникам на слух сприймати інформацію англійською. Перший місяць 2023 року був присвячений книзі англійської письменниці Джоан Роулінг «Гаррі Поттер і Таємна Кімната», екранізація якої стала найкасовішим фільмом 2002 року.

     Як виявилося, передивлятися фільми мовою оригіналу без субтитрів набагато складніше, але водночас і цікавіше! Учасники почали більше саме слухати фільми, намагатися їх зрозуміти і перекладати основну суть сказаного. Також під час занять студійці читали книгу в оригіналі та обговорювали різницю між книгою та фільмом, віднаходили сцени з акторським експромтом під час зйомок. І навіть не дивлячись на те, що більшість учасників вже давно знайомі із сюжетом фільму, досить часто були моменти нерозуміння або помилок у перекладі того чи іншого епізоду. Проте студійці впоралися!

     Окрім перегляду фільмів ми розпочали активну роботу над правильною вимовою. У цьому нам надзвичайно допомагають англійські скоромовки, кожна з яких вчить правильно вимовляти окремі звуки. Практикувати правильну вимову є вкрай важливо для вивчення англійської мови.

     Зустрічі проходять щовівторка та щочетверга.

     Чекаємо усіх бажаючих на наших заняттях! Реєстрація за посиланням.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей