Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?

     Нації вмирають не від інфаркту.
     Спочатку їм відбирає мову.
     Ліна Костенко

     Рідна мова – це мова, з якою людина входить у світ та прилучається до загальнолюдських цінностей. Людина стає свідомою, оволодіваючи мовою своїх батьків. Тому у всіх народів поняття рідної мови виступає поряд із поняттям рідного краю, батьківської хати, материнського тепла, адже без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Саме 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, щоб ще раз вшанувати її.

     Сьогодні третьокласники однієї з київських шкіл у читальному залі відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого віку під час мовної плутанки «В Україні проживаєш, а чи мову її знаєш?» познайомилися з книгами про мову та писемність, що були представлені на виставці. Учні дізналися про найцікавіші факти про українську мову, пройшли тест на знання рідної мови та на завершення в поєднанні з танцювальними рухами повторили українську абетку під анімаційне відео на пісню «Реп про мову» з мультсеріалу «Книга-мандрівка. Україна».

     Зараз ми знову великими жертвами виборюємо своє право бути українцями та розмовляти рідною мовою. Тож давайте берегти та плекати цей дорогоцінний скарб, який дістався нам у спадок від минулих поколінь!

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей