Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Майдан – де впали хлопці наші

     20 лютого в Україні вшановують Героїв Небесної сотні – людей, які віддали своє життя заради європейського майбутнього нашої країни. Цього дня 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану під час Революції гідності. Вони щиро боролися за щасливе майбутнє українців без диктатури та свавілля можновладців, захищаючи свободу і права кожного громадянина.

     Це були перші герої російсько-української війни, яка триває й досі. Зараз, згадуючи Героїв Небесної сотні, ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих героїв війни, чисельність яких уже вимірюється тисячами.

     На захід, присвячений подіям Революції гідності 2013-2014 років, до Національної бібліотеки України для дітей завітали семикласники однієї з київських шкіл. Бібліотекар розповіла підліткам про значущі етапи Революції гідності, продемонструвала відеоматеріал та презентувала книги, присвячені подіям Євромайдану.

     Щорічно в пам’ять про загиблих Героїв Небесної сотні відбувається покладання квітів та пам’ятних знаків до меморіального комплексу борців за Українську Незалежність. Наші читачі також вирішили приєднатися до цієї акції та на знак вшанування виготовили ангелів – як символів Небесної сотні. Усі вироби бібліотекарі розвісять на алеї пам’яті Героїв Небесної сотні на знак великої пошани та глибокої скорботи за Героями України.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 12/4/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей