Національна бібліотека України для дітей
     
Віртуальна довідка1
Наша адреса:
03190, Київ, вул. Януша Корчака, 60
 
Написать письмо
 
 
 
   
Пошук по сайту  
 
Skip Navigation Links.
Про бібліотеку
Послуги та сервіси
Електронні ресурси
Вибрані Інтернет-ресурси
Це важливо знати
На допомогу бібліотекареві
Незламне серце

     З початком повномасштабного вторгнення книгодрукування у нашій країні не припинилося. Вже влітку з’явилися книжки, присвячені сучасній російсько-українській війні. Письменники намагалися передати на папері ті відчуття і емоції, які пережив майже кожен українець, ховаючись в укритті від ракетних ударів, слухаючи вибухи чи перебуваючи далеко від своєї домівки.

     Презентація однієї із таких книг відбулася 21 лютого у відділі обслуговування дітей середнього і старшого віку. Книгу «Незламне серце» п’ятикласникам однієї із київських шкіл представляли авторка Таня Гуд та ілюстраторка Наталія Матюшко.

     Написання цієї книги допомогло письменниці вистояти у перші дні збройного нападу. Головна героїня твору разом із мамою та братиком втікає від війни і потрапляє в інший світ, де теж борються за волю, намагаючись перемогти Чорного Нелюда. А для перемоги потрібне незламне серце – тобто незламний народ, такий, як українці, які об’єдналися заради Перемоги.

     Діти з цікавістю знайомилися і з авторкою, і з її книгою, розпитували й про те, чи легко писати книги, чому гостя стала письменницею, як вона друкує книги, скільки часу писала книжку… Запитань було безліч, часто дуже неочікуваних і недитячих. Наприкінці зустрічі Таня Гуд прочитала уривок із книги, який закінчувався дуже гарними словами. Суть їх полягала у тому, що потрібно радіти життю, незважаючи на війну. Адже саме за це борються наші захисники.

     Захід закінчився фотосесією та жвавим спілкуванням. Дякуємо видавництву «Ранок» за цікаві книжки та очікуємо нових презентацій і зустрічей з авторами.

 

Для редагування, видалення інформаціі про дитину з сайту або повідомлення про нелегальний контент Ви можете звернутися за адресою: library@chl.kiev.ua

 
Останнє оновлення: 10/5/2024
© 1999-2010р. Національна бібліотека України для дітей